Храната, която преди дни раболя 15 ученици в Петрич е била

...
Храната, която преди дни раболя 15 ученици в Петрич е била
Коментари Харесай

От готвачите тръгва инфекцията, разболяла 15 деца в Петрич

Храната, която преди дни раболя 15 възпитаници в Петрич  е била нечиста със стафилококови бактерии от личния състав. Това се удостоверява от направените проучвания от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) Благоевград и Областната дирекция по сигурност на храните (Благоевград).

Пробите взети от суровото пилешко месо,  което е използвано за подготвяне на ястието, и от ястието " пиле с ориз " демонстрират, че в суровото месо няма отклонения от нормата, до момента в който при пилешкото месо в готовото ядене има съществуване на стафилококова бактерия , открита като носителство от личния състав .

Наличните храни без опаковка в обекта ще бъдат унищожени, тъй като са били в контакт с личния състав.

Предстои да се подхващат ограничения по стерилизация и разчистване, както и лекуване и доказване на здравния статус на личния състав преди да бъде отворено за работа.

На компанията за кетъринг ще бъдат наложени наказания, според Закона за храните.

Припомняме, че на 6 април 2023 г.  15 деца от СУ " Никола Вапцаров " в Петрич бяха приети в болница със признаци на хранително натравяне, Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) в Благоевград е предприе незабавни дейности по случая, като взе проби от употребяваната от децата храна. Храната се доставя до учебното заведение от компания за кетъринг. 
 11 възпитаници се озоваха в кърджалийската болница след натравяне
11 възпитаници се озоваха в кърджалийската болница след натравяне

Децата яли риба в учебния стол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР